Lifehacks

Močovina v kosmetice: co to je, užitečné vlastnosti, výběr produktů

Močovina je nezbytnou výhodou, i když její neslušný název někdy ztěžuje její maskování ve formulacích. Snažili jsme se přijít na to, co tato složka je a proč je její přítomnost pro kosmetiku jednoznačným plusem.

O čem je tento materiál?

  • Co je močovina
  • Jak funguje močovina?
  • Jaká by měla být koncentrace močoviny?
  • Kdy potřebujete kosmetiku s ureou?
  • Pro koho nejsou vhodné produkty obsahující močovinu?
  • S čím můžete ureu v kosmetice kombinovat?
  • Na jakou kosmetiku s ureou si dát pozor?

Co je močovina

Močovina je vedlejším produktem našeho metabolismu. Tvoří se v různých tkáních těla a je spojen nejen s chozením na toaletu. Například močovina je součástí potu a také chrání játra před toxickými látkami při trávení bílkovinných potravin.

Spolu s kyselinou hyaluronovou a ceramidy je močovina považována za účinnou složku při podpoře ochranné bariéry pokožky. Poprvé byl použit v kosmetologii a medicíně již v 18. století. A již v 19. století se objevil syntetický analog močoviny – od té doby se izoluje z amoniaku a oxidu uhelnatého. Laboratorní metoda zajišťuje, že složka je hypoalergenní, jako je tomu u alantoinu, který je příbuzný s močovinou.

Močovina je levná, a proto žádaná složka krásy. Má široké využití a navíc si nekoliduje s ostatními složkami kosmetiky. Někdy ale nemusí být jasné, že se do produktu přidává močovina, protože značky ji skrývají za jinými názvy – Urea (anglický název pro močovinu) a karbamid (Carbamide je vědecký název sloučeniny).

Jak funguje glutathion – šetrná alternativa kyselin a retinolu, která vyhovuje všem

Přečtěte si více
Jak rozpoznat Perthesovu chorobu?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button