Jak se získává emu olej?
Emu olej je třikrát rafinován molekulární destilací v přísně testovaném a regulovaném procesu licencovaném australskou vládou. Z tuku jsou odstraněny všechny bílkoviny, bakterie a pevné látky. Emu olej je přírodní léčivý olej, který má vysoce penetrační, protizánětlivé, antibakteriální vlastnosti, prospěšný pro tělo i pokožku. Je to bílá pevná látka bez zápachu, která taje při teplotě 20-22°C a mění se ve zlatavou tekutinu.
Proč se používá emu olej?
Tak exotický produkt, jakým je emu tuk, je zaručeně osvědčeným silným nástrojem pro ozdravení těla a dokonce i jeho omlazení. Působení se vztahuje na všechny systémy a orgány a poskytuje:
- Odstranění přebytečného „špatného“ cholesterolu (nasycených tuků) a volných radikálů z těla
- Protizánětlivý a analgetický účinek při onemocněních kloubů a kostní tkáně
- Urychlení hojivých procesů při zlomeninách a chirurgických zákrocích
- Harmonizace metabolických procesů
- Stabilizace hladiny cukru, včetně diabetu závislého na inzulínu
- Stimulace krevního oběhu v periferním oběhovém systému
- Uvolňování energie optimalizací metabolických procesů za účasti tukové složky Emu – Omega-2.
Složení emu oleje
Emu olej obsahuje esenciální mastné kyseliny Kyselina linolová Omega 6 Kyselina linolová Omega 3 Kyselina olejová Protizánětlivé vlastnosti Kyselina palmitová a některé stopy dalších mastných kyselin Emu olej má nejvyšší koncentraci Omega-3 v přírodě. Tyto mastné kyseliny hrají důležitou roli. Tělo si je nevytváří samo, proto je důležité získávat tyto mastné kyseliny z jiných zdrojů. Čistý australský emu olej neobsahuje hormony, bakterie ani steroidy.
Jak koupit a používat emu olej?
Emu olej lze snadno zakoupit online. Vyplatí se však předem ověřit pověst prodejce, protože stejně jako u mnoha jiných „zázračných“ produktů je ptačí tuk často nepřirozený. Je doplněn různými přísadami, které oslabují jeho vlastnosti. 100% produkt by měl být čistý, krémově bílý olej.
Při pokojové teplotě má emu olej polotekutou konzistenci. Ztuhne v lednici, kde by měl být skladován v horkém počasí. Doba použitelnosti: maximálně tři měsíce.
Čtěte také: O nejlepších masných kuřecích plemenech pro domácí chov
- Pokud se chcete zbavit kožních lézí (například akné), vmasírujte pár kapek do pokožky 2-3x denně.
- O něco větší část přípravku se používá k masáži, která tiší bolesti svalů nebo kloubů.
- Pokud je úkolem posílit vlasy, odolat lámavosti a roztřepeným konečkům, je užitečné je pravidelně ošetřovat emu olejem. Malé množství přípravku předehřátého ve vodní lázni se rovnoměrně nanese na vlasy, od kořínků ke konečkům. Poté je třeba jemně vmasírovat do pokožky hlavy. To vám mimo jiné umožní relaxovat a zároveň se uvolnit. Poté si nasadí alobalovou čepici a hlavu si zabalí ručníkem. Nechte tento emu „kondicionér“ alespoň půl hodiny. Čím déle náprava trvá, tím lépe; Olej lze nechat i přes noc. Poté vlasy opláchněte teplou vodou a umyjte šamponem. Tento „ptačí“ postup se používá 1-2krát týdně.

Světlana Rumjancevová
Názory na minerální kosmetiku se dělí na dva tábory. První obsahuje lidi, kteří jsou přesvědčeni o nebezpečí používání ropných produktů; ve druhé lidé vyvracejí mýty o „ucpaných pórech, vypadávání vlasů, alergiích“.
Minerály se lidé naučili využívat již ve starověku. Manželka egyptského faraona Nifertiti, slavná kráska, používala k vybělení obličeje práškový prášek sestávající z drceného mramorového prachu; Šípy před očima si vyložila uhelným práškem.
Začali aktivně přidávat minerální sloučeniny do kosmetiky v roce 1970 v Los Angeles. Na základě výsledků laboratorních studií dospěli američtí vědci k závěru: „Minerální kosmetika má hypoalergenní vlastnosti a neobsahuje agresivní látky.“
V našem století poskytují média a fóra na World Wide Web informace o nebezpečích minerálních složek, které se nacházejí v kosmetice. Zvěsti o nebezpečných účincích složek na zdraví spotřebitelů nutí spotřebitele pochybovat o kvalitě výrobků a odmítají svůj oblíbený krém nebo řasenku.
Masážní krémy, rtěnky, podkladové báze, gely a tonika pro odličování jsou vyráběny na bázi minerálního oleje. Minerální olej se přidává do kosmetiky pro prodloužení trvanlivosti, zajištění skluzu a viskozity textury. Navzdory mnoha předsudkům má minerální olej řadu výhod a benefitů.
Charakteristika minerálního oleje
Minerální olej je bezbarvá látka, produkt vícestupňové rafinace ropy. Nezaměňujte kosmetickou kapalinu s průmyslovým olejem určeným pro technické účely.
Jak se olej připravuje? Olej je vystaven působení katalyzátorů, což vede k uvolnění směsi uhlíku. Vzniká z něj technický olej. Během procesu čištění olejovité kapaliny jsou odstraněny všechny škodlivé látky.
Jaký je účel přidávání minerálního oleje do kosmetiky?
Minerální olej se do kosmetických přípravků a dekorativní kosmetiky přidává z několika důvodů. Díky svým chemickým a fyzikálním vlastnostem molekuly minerálů aktivně interagují se složkami, které se nacházejí ve složení jakéhokoli léčiva.
Minerální olej má rozpouštědlový účinek. Z tohoto důvodu ji najdeme v mnoha tonikech na odstranění dekorativní kosmetiky. Při aplikaci na pokožku minerální olej proniká do horní vrstvy epidermis, mrtvé šupiny se rozpouštějí. Povrch se stává hladkým a lesklým. Účinek je dosažen díky tvorbě mikrofilmu na epidermis. Olejová membrána zadržuje molekuly vody a hydratuje pokožku.
Jaké druhy minerálních olejů existují?
Nabídka minerálních olejů je rozmanitá. Přicházejí v kapalné, pevné, nasycené a koncentrované formě. Uvolňovací formuláře:
Čtěte také: Ptačí chřipka. Pokračování
Petrolatum. Vaselínový olej může být tekutý nebo podobný masti. Používá se jak jako samostatný kosmetický přípravek, tak jako přísada do dekorativní kosmetiky. Má změkčující, exfoliační účinek. Široce používané v lékařství. Nedoporučuje se užívat při zvýšené sekreci mazových žláz.
Parafin. Rafinovaný vosk vyrobený z ropných produktů. Má pevný tvar. Parafín je základem pro výrobu vazelíny.
Isoparafín. Používá se při výrobě mýdla. Je doplňkovou složkou krémů na holení a hydrokosmetiky (pro ochranu před UV zářením). Má hydratační vlastnosti.
Ceresin. Minerální vosk. Používá se k výrobě rtěnek a krémů. Jako součást některých kosmetických přípravků zvyšuje jejich tepelnou odolnost.
petrolatum. Podílí se na tvorbě vazelíny. Má hydratační vlastnosti.
Ttyp mikrokrystalického vosku. Syntetický vosk, podobný parafínu. Od minerálního vosku se liší jemnou krystalickou strukturou. Používá se při výrobě řasenek, kosmetických tužek, krémů na ochranu před ultrafialovým zářením.
Minerální oleje se od sebe liší svými vlastnostmi a vlastnostmi. Čím je konzistence oleje hustší, tím méně vlhkosti uvolňuje. Pozitivní kvalita se používá v kosmetologii k výrobě kosmetických produktů pro stárnoucí pokožku a oslabené, poškozené vlasy.
Řešení dilematu: přírodní analogy minerálního oleje
Na začátku 20. století začali kosmetologové používat analogy minerálních olejů v produktech každodenní péče o pleť. Přírodní kosmetika obsahuje analogy minerálního prototypu, které tvoří na povrchu epidermis podobný mikrofilm, který se může podílet na hydrataci a čištění pleti.
Analogy minerálních olejů:
Lanolinový olej. Přírodní vosk získaný varem ovčí vlny v alkalickém prostředí.
skvalen. Přírodní přírodní uhlovodík. Extrahováno z buněk žraločích jater. Chemický vzorec přírodního oleje je identický se složkami lidské kůže.
Bambucké máslo. Rostlinný tuk extrahovaný ze semen stromu Shea. Triglyceridy v rostlinném oleji udržují přirozenou vlhkost pokožky a zjemňují epidermis.
Bee vosk. Pevná organická sloučenina. Získává se z odpadních produktů včel.
Minerální a přírodní oleje mají podobné chemické složení. Rozdíl je v tom, že přírodní produkty kromě tvorby ochranného mikrofilmu obsahují vitamíny, mikro- a makroprvky zapojené do metabolických procesů dermis a pojivové tkáně. Minerální molekuly nepronikají hlouběji než epidermis. V dnešní době kosmetika na bázi produktů z minerálních olejů obsahuje přísady přírodních extraktů a vitamínových komplexů, čímž se vyrovnají schopnosti obou typů olejů.
Čtěte také: Průjem u brojlerů: příčiny, léčba, prevence
Který olej je lepší: minerální nebo rostlinný?
Při porovnání charakteristik obou typů olejů můžeme dojít k závěru: minerální a rostlinné oleje jsou si svými fyzikálními vlastnostmi podobné, ale mají rozdíly v biochemickém procesu po aplikaci na kůži. Oleje změkčují a zvlhčují pokožku díky okluzi v epidermis. Některé druhy rostlinných složek působí protizánětlivě a obsahují vitamíny a aminokyseliny.
Rostlinný olej se rychle kazí. Pro zachování původního vzhledu a biologických vlastností se do něj při výrobě kosmetiky přidávají konzervační látky. Minerální olej nepodléhá rychlé oxidaci. Z tohoto důvodu tvůrci kosmetiky míchají oba druhy olejů, aby produktu dodali optimální kombinaci vlastností.
V kosmetice je rostlinný olej obsažen v minimálním množství. Díky svým přírodním vlastnostem a metodám zpracování se od svého minerálního „bratra“ liší cenou. Kosmetické výrobky jsou mnohem dražší než ty, které obsahují minerální olej.
Pozitivní vlastnosti minerálních olejů
Hydratuje pokožku, vyhlazuje vrásky vzniklé při procesu vadnutí a dehydratace pokožky. Zlepšuje skluz (používá se v masážních krémech). Nanáší se na pokožku v tenké vrstvě, která nevytváří efekt „vážení“ kosmetického přípravku; nestahuje pokožku. Chemické prvky v minerálním oleji (ZnO, TiO2) poskytují ochranný účinek proti ultrafialovému záření. Minerální olej obsahuje oxid zinečnatý (ZnO). Chemický prvek se podílí na tvorbě krusty na mokvajících površích pustulárních vyrážek. Snižuje zarudnutí, otoky, zvyšuje protizánětlivý účinek při patologických procesech v horní vrstvě epidermis. V dekorativní kosmetice zvyšuje voděodolnost. Při aplikaci na obličej zabraňuje nadměrné sekreci mazových sekretů. V rámci kosmetických přípravků nevyžaduje přidávání antioxidantů ani konzervačních látek. Kosmetika na bázi rostlinného oleje obsahuje molekuly vody, což vede k rychlému žluknutí produktu a rozvoji patogenních bakterií. Má univerzální účinek při nepříznivých povětrnostních podmínkách (teplo, slunce, silný vítr, nízké teploty). Minerální olej lze vyrobit doma z dostupných produktů: krém s hydratačním účinkem a práškový základ. jak na to?
Vymačkejte malé množství hydratační směsi do skleněné nádoby. Přidejte prášek. Míchejte do hladka.
Minerální kosmetika má vysušující účinek. Používá se jako součást dětských krémů proti opruzeninám. Používá se v kosmetických přípravcích pro suché a poškozené vlasy. Mikrofilm zadržuje molekuly vody a udržuje rovnováhu voda-elektrolyt. Kudrlinky se stanou hladkými a lesklými. Obsaženo v deaktivátorech make-upu. Neutralizační účinek minerálního oleje je dán jeho schopností zvýšit účinek katalytických procesů ostatních složek.
Negativní vlastnosti minerálního oleje
Přesycení pokožky vlhkostí. Textura tekutého minerálního oleje vyžaduje hodně aplikace na pokožku. Vznikne hustá vrstva, přes kterou se vlhkost nemůže odpařovat. Nadměrná vlhkost v epidermis napíná pokožku. Při dlouhodobém používání dochází ke zpomalení metabolických procesů na buněčné úrovni epidermis. Minerální olej není vhodný pro normální a mastnou pleť. Nedoporučuje se užívat osobám se zvýšeným pocením spojeným s fyzickou aktivitou nebo zvýšenými teplotami. Nadměrné používání kosmetických přípravků obsahujících minerální oleje může způsobit tepelnou vyrážku. Minerální oleje nejsou účinné bez kombinace účinných látek v kosmetických přípravcích.
Kde koupit a jak používat minerální kosmetiku
Nedoporučuje se nakupovat kosmetiku v obchodech online, „z ruky“ nebo ručně. Vysoce kvalitní produkt se prodává ve specializovaných odděleních a lékárnách. Při nákupu je třeba věnovat pozornost složení léku a datu expirace. Nádoby s práškovým práškem by měly mít otvory pro ekonomické použití. Minerální přípravky ve formě krému/emulze musí mít dávkovanou nádobku.
Mýty a vyvrácení o nebezpečí minerálního oleje
Příznivci bylinné kosmetiky zveřejňují na World Wide Web příspěvky o nebezpečích minerálních olejů. Argumenty o negativních dopadech jsou nejčastěji neopodstatněné. Specialisté v oblasti chemie a biologie provedli četné experimenty a dospěli k závěru: minerální olej nezpůsobuje negativní reakce v lidském těle a neovlivňuje zdraví jednotlivce jako celku.
Šest legend o nebezpečí minerálního oleje
Minerální olej vyvolává tvorbu rakovinných nádorů
Minerální olej je produktem rafinace ropy. Pro kosmetické účely prochází olej víceúrovňovým zpracováním, čistí se od nečistot a karcinogenů. Kvalita minerálního oleje po čištění je kontrolována americkými chemiky/biology. Existuje regulační orgán – Trestní řád (Úřad pro kontrolu výrobků), který v oleji neshledal žádné nečistoty škodlivé pro lidský organismus. V historii konzumace minerálního produktu nedošlo k jedinému incidentu, který by vedl ke vzniku rakovinných nádorů.
Předčasné stárnutí pleti
Při aplikaci minerální báze na kůži se vytvoří mikrobariéra, která zabraňuje odpařování molekul vody z povrchu epidermis. Suchá kůže se může objevit v jednom případě – iracionální používání kosmetiky, dlouhodobé používání. Po použití dekorativní kosmetiky na bázi minerálního oleje se doporučuje každodenní čištění obličeje.
Kosmetické přípravky na bázi minerálních olejů narušují vstřebávání živin
Mýtus vymysleli lidé, kteří neznají základní vlastnosti minerálního oleje. Hlavní vlastností olejového roztoku je jeho interakce s aktivními složkami kosmetického přípravku. Minerální olej odstraňuje šupinky kůže z povrchu epidermis, takže vitamíny a fibrilární protein (kolagen) rychleji pronikají do spodních vrstev pokožky.
Minerální olej způsobuje nedostatek kůže
Mnoho skupin vitamínů se rozpouští mastnými kyselinami. Na fórech si můžete přečíst citáty o tomto: “Minerální olej zabíjí vitamíny.” Vědci tuto skutečnost vyvrátili provedením četných experimentů.
Minerální olej způsobuje akné
Při nesprávném používání minerální kosmetiky se může objevit akné. Minerální olej se nedoporučuje používat u lidí s mastnou pokožkou nebo nadměrným pocením.
Čtěte také: Jak vychovat fretku?
Těhotné ženy by neměly používat kosmetiku na bázi minerálního oleje.
Vědci z oblasti chemie a biologie v 21. století četnými experimenty a laboratorními testy prokázali, že minerální uhlovodíky pronikají do mateřského mléka a podkožního tuku. Cesty vstupu minerálních složek nebyly plně prozkoumány.
Je nutné vzít v úvahu: přečištěný kosmetický olej na bázi minerálních látek neobsahuje karcinogeny ani škodlivé chemické sloučeniny. Naopak bylinná kosmetika obsahuje velké množství konzervantů, barviv, aromat, které mohou ovlivnit vývoj plodu a zdraví novorozeného dítěte.
Minerální olej v kosmetice: výhody a škody
Prospěšné vlastnosti emu tuku jsou známy již od starověku, ale lék se stal populárním v poslední době. Nyní jej využívají nejen tradiční léčitelé, ale i lékaři po celém světě. Pojďme zjistit, co věděli staří lidé a co jejich současníci o pštrosí medicíně mlčí.
Emu olej na artritidu
Artritida, bolesti svalů a kloubů mohou způsobit mučení jakéhokoli pohybu. Emu olej může pomoci, jak bylo prokázáno lékařským výzkumem. Studie provedená Dr. Michaelem Whitehousem a Dr. Peterem Ghoshem, předními odborníky na hodnocení a vývoj nových způsobů léčby artritidy v Austrálii, zjistila, že emu olej zmírňuje bolest a zánět u pacientů olej může mít vliv na ty, kteří trpí artritidou.
Emu olej je australský exportní kosmetický produkt. První zmínky o jeho léčivých vlastnostech se nacházejí v dílech starověkých římských autorů. A tento produkt je stále jedním z nejužitečnějších olejů na světě. Jedinečné vlastnosti produktu potvrzují četné recenze emu oleje. Aby produkt přinesl maximální přínos pro lidské zdraví, musíte vědět, jak jej správně používat. Bylo by také užitečné seznámit se s kontraindikacemi produktu, abyste se vyhnuli možným problémům.

Mezinárodní název pro emu olej je Emu Oil.
Kde a jak se získává emu olej?
Tento produkt se připravuje z tuku nelétavého ptáka Emu, který žije v Austrálii. Produkt lze získat pouze rozřezáním jatečně upraveného těla. Svého času byly činěny pokusy vyrábět olej humánnějším způsobem pomocí postupu připomínajícího liposukci. To se ale nepodařilo. Po tomto odstranění tuku ptáci onemocněli a často umírali.
Shromážděné suroviny se shromažďují a taví. Poté se čistí a filtruje a v konečné fázi výroby se zušlechťuje, zbavuje zápachu a čiří. To umožňuje prodloužit trvanlivost konečného produktu na 24 měsíců.
Pštrosí tuk má olejovou konzistenci. Při teplotách pod 18,5 °C však tvrdne. Odstín produktu může být krémový, bílý, krémový, světle žlutý a jantarový. To závisí na použitém krmivu, životních podmínkách a věku ptáka.
Olej se doporučuje skladovat na tmavém místě, chráněném před slunečním zářením, mimo dosah dětí při teplotě nepřesahující +25 °C.
Důležité! Tento produkt se stal populárním až v 80. letech minulého století, kdy byly zkoumány jeho blahodárné vlastnosti a předtím jej v léčbě používali pouze místní léčitelé v Austrálii.
Chemické složení
Emu olej je ceněný pro vysoký obsah nenasycených mastných kyselin. Jejich hmotnostní podíl v produktu je asi 70 %. Mezi cenné složky patří kyselina olejová Omega-9, palmitová, linolová, palmitolejová, gama-linolenová, myristová. Zajišťují normální fungování buněčných membrán, mají příznivý vliv na fungování vnitřních orgánů a systémů, aktivují ochrannou funkci těla,
Doporučujeme přečíst: Produkty pro mládí a krásu: pro ženy a muže
Také chemické složení oleje zahrnuje složky jako vitamín E, A. Jsou to antioxidanty, takže buněčné membrány jsou chráněny před negativními účinky volných radikálů. Tokoferol normalizuje funkci reprodukčního systému a posiluje odolnost těla vůči vnějším faktorům. A vitamin A zlepšuje činnost orgánů zraku, podporuje správnou tvorbu kostry, chrupavek a udržuje normální stav sliznic.
Kromě toho olej obsahuje:
- fosfolipidy;
- flavonoidy;
- karotenoidy;
- polyfenoly.

Pštrosí tuk je vhodný pro vnější i vnitřní použití
Proč a vlastnosti emu oleje?
Emu olej má řadu prospěšných vlastností. Je vhodný pro hloubkovou výživu pokožky. Olej je schopen proniknout do hlubokých vrstev epidermis, zvlhčit ji, aktivovat metabolické procesy a poskytnout užitečné složky. Produkt má protizánětlivé a hojení ran. Pomáhá odstraňovat nepříjemné příznaky po bodnutí hmyzem, účinně léčit drobné popáleniny a různé druhy vyrážek. Použití Emu oleje jako součásti komplexní terapie lupénky a ekzému je opodstatněné.
Pštrosí olej pomáhá i při bolestech svalů a kloubů. Proto může být použit k odstranění nepříjemných příznaků během období exacerbace artritidy a artrózy. Odstraňuje nápravu a otoky modřin a modřin.
Emu olej blahodárně působí na vlasy. Pomáhá je posilovat a zlepšovat jejich strukturu. Přípravek také aktivuje růst vlasů, proto se doporučuje při léčbě plešatosti.
Tento přírodní produkt pomáhá udržovat a obnovovat zdraví nehtů. Emu olej úspěšně bojuje proti plísním, zmírňuje záněty, urychluje obnovu desek a posiluje jejich strukturu.
Produkt se také osvědčil při snižování hladiny špatného cholesterolu v krvi až o 30 %. Emu olej má také léčivé vlastnosti při poškození cév. Při aplikaci na problémovou oblast rychle proniká do pokožky a podporuje obnovu tkání. Proto lze přípravek použít k odstranění nepříjemných příznaků křečových žil.
Důležité! Pštrosí tuk je svým složením podobný lidskému tuku, takže je pro pokožku ideální.
Aplikace emu oleje
Tento produkt je vhodný pro léčbu i prevenci. Aby ale bylo jeho užívání přínosné, musíte vědět, v jakém dávkování a jak často ho lze doma používat.
Jak používat emu olej na vlasy
Použití tohoto produktu umožňuje probudit a obnovit funkci 80% spících žárovek. Také emu olej, když je aplikován na pokožku hlavy, podporuje obnovu buněk. To vede nejen k aktivnímu růstu vlasů, ale také umožňuje výrazně snížit množství šedých vlasů.
- Pro posílení kořenů a zlepšení struktury. Před použitím se doporučuje olej zahřát ve vodní lázni, poté nanést na pokožku hlavy a lehce vetřít. Po pěti minutách by měl být produkt rozložen po celé délce kadeří a zvláštní pozornost by měla být věnována konečkům. Poté musíte zakrýt hlavu filmem a zabalit ji ručníkem. Po hodině smyjte zbývající olej šamponem. Terapie se provádí každý týden po dobu dvou až tří měsíců.
- Pro léčbu plešatosti. V tomto případě musíte do oleje emu přidat pár kapek máty peprné a rakytníkového éteru. Poté by měla být výsledná směs aplikována na pokožku hlavy a lehce masírována. Opakujte postup dvakrát týdně po dobu 3-4 měsíců.

Emu olej pomáhá odstraňovat lupy
Jak používat emu olej na obličej
Chcete-li zlepšit rovnováhu vody a lipidů v pokožce, obnovit její elasticitu a vyrovnat odstín, musíte na obličej nanést malé množství emu oleje a rozetřete jej v rovnoměrné vrstvě. Poté se doporučuje masírovat podél masážních linií. Nechte olej na pokožce po dobu 2-3 hodin a poté opláchněte zbytky produktu teplou vodou.
Jak používat emu olej na strie
Tento produkt se doporučuje používat během těhotenství proti striím. V tomto případě je třeba pštrosí tuk nanést na kůži břicha a jemně vetřít. Nedoporučuje se smýt. Opakujte postup po celou dobu těhotenství, pokud neexistují kontraindikace.
Aplikace na nehty
Pro zpevnění nehtů a prevenci plísňových infekcí je třeba několikrát během dne a před spaním vetřít 2-3 kapky emu oleje do plotýnky a pokožky kolem ní. Postup opakujte, dokud se stav nezlepší. Poté si můžete udělat měsíční přestávku a v případě potřeby pokračovat.
Kontraindikace a možné poškození
Tento přírodní produkt je hypoalergenní. Při dodržení pravidel pro jeho použití tedy není schopen způsobit újmu na zdraví.
Pštrosí tuk je však často obsažen ve vícesložkových výrobcích, které se doporučuje předem otestovat. Chcete-li to provést, naneste trochu produktu na vnitřní oblast lokte a nechte jeden den. Pokud se po čekací době neobjeví žádné známky, jako je zarudnutí, svědění nebo loupání, lze produkt použít k určenému účelu.
Jedinou kontraindikací použití emu oleje je individuální nesnášenlivost. Měl by být také používán s opatrností v přítomnosti chronických onemocnění. V tomto případě se pro eliminaci zdravotních rizik doporučuje jeho užívání koordinovat s lékařem.
Důležité! Přípravek musí být užíván perorálně ve formě kapslí nebo tekuté formy.

Emu olej chrání pokožku před negativními účinky ultrafialového záření
Závěr
Léčivé vlastnosti tohoto přírodního produktu, jak potvrzují recenze emu oleje, umožňují vyřešit některé zdravotní problémy bez použití léků. Pštrosí tuk však není všelékem na všechny nemoci. Proto může být v některých případech použit pouze jako doplňkový prostředek v rámci hlavní terapie, nikoli jako jeho náhrada.
Recenze použití emu oleje na obličej
Irina Serova, 41 let, Bryansk
Tento produkt jsem si koupila v těhotenství, abych zabránila vzniku strií. Efekt příjemně překvapil. Kůže se stala hladkou a příjemnou na dotek. Stále používám pštrosí tuk k péči o obličej a vlasy. Je výbornou náhradou mnoha kosmetických přípravků. Pomáhá proti popraskání pokožky v zimě a ultrafialovému záření v létě. Musí se však užívat v dávkách, 1-2x týdně.
Milana Kozhukh, 38 let, Podolsk
Emu olej mě zachraňuje před vysycháním nosní sliznice na jaře a na podzim. Používám ho i na péči o pleť obličeje. Navíc je pozitivní výsledek patrný již po prvním použití. Pokožka se stává elastickou, získává pěstěný sametový vzhled a odstín je vyrovnán. Pštrosí olej mi pomáhá i v zimě, kdy se objevuje peeling. Dokonale vyživuje pokožku, takže nepříjemné známky rychle mizí.